Чемпіонат Тернопільської обл. береговий спінінг 10-11.05.2013
Привіт всім!!! 10-11.05.2013 Тернопільська обласна федерація риболовного спорту провела змагання з берегового спінінгу на гребному каналі міського озера. Спонсорами змагань виступили: компанія ’’ІБІС’’
І мережа магазинів “Рибак”.
09.05. не можемо дочекатися закінчення робочого дня, щоб нарешті загрузити в машину зібрані ще з вечора снасті і виїхати на змагання. Дорога хоча не далека, але по нашим “АВТОБАНАМ” займає майже три години, і ми прибуваємо на місце старту вже по темноті. Від прибувших раніше команд дізнаємося,що на офіційному тренуванні риби було дуже мало, а точніше пару окунців і тому всі очікували на дуже складну, і напружену боротьбу. Перед тим як іти відпочивати спілкуємося з спортсменами дізнаємося про рел’єф дна в межах секторів. Оскільки ми перший раз на цій водоймі і не мали можливості прощупати дно, то складаємо тактику спираючись на розповіді інших спортсменів. В межах зон ловлі рельєф особливо не відрізнявся, скрізь недалеко від берега звал на 5-7м., лише в зоні А перші три сектори були мілководнішими. На дні практично відсутня рослинність, лише під самим берегом листя лілій. На каналі присутні практично всі види хижої риби. Дізнаємося від місцевих рибаків, що напередодні змагань попадалися дуже серйозні екземпляри судака.
І от нарешті довгоочікуваний старт. Початок не дуже веселий риба відмовляється брати запропоновані спортсменами наживки і по закінченню першої години в моїй зоні В лише пару людей з рибою. За наступні дві години я знахожу підхід до вибагливої риби і вона їсть мої наживки дуже жадно, практично без сходів.
Завершив перший тур з 9-ма окунцями, завдяки яким я стаю першим в зоні. Міша в своїй зоні 5-й, а Руслан останній. Троє спортсменів до фінішу першого етапу прийшли з 0.
Другий тур змагань виявився не менш напруженим. Риба була пасивна. Для того щоб ловити в зоні С треба було рухатися. З одного сектора не було два хвости підряд. Нажаль я проаналізував ситуацію запізно і 9-те місце в зоні. Мої напарники по команді “Favorite Захід” показують набагато кращий результат: Міша 2-й в зоні, Руслан 1-й. В другому турі сумарна вага виловленої риби всіма спортсменами була меншою ніж у першому. Після закінчення першого дня змагань турнірна таблиця виглядала так:
В третьому турі по при всі надії спортсменів на гарні улови дива не сталося. Риба була не активна і в зоні А по закінченню першої години з рибою було лише двоє. В другій годині риба стає активнішою і майже всі спортсмени з уловами, а я вихожу в лідери.
Під кінець третього старту своє лідерство я закріплюю щучкою, вага якої була 228г. і це найбільша риба змагань.
Після фінішного пострілу я дізнаюсь що і Міша і Руслан в своїх зонах зробили велику роботу і також стали лідерами.
В командному заліку наша команда “Favorite Захід” виборола золото, 2-ге місце “Антилопа-Гну”, 3-тє місце “Рибак”. В особистому заліку наш партнер по команді Міша Слівінський стає другим.
Призери та переможці змагань були нагороджені медалями, кубками та пам’ятними призами від спонсорів змагань.
Хочу висловити подяку організаторам змагань і судівській бригаді за гарну організацію, спортсменам за чесну і напружену боротьбу. Особлива подяка компанії “Ібіс” за спонсорську підтримку нашої команди “Favorite Захід”. До зустрічі на наступних змаганнях!!!