Чемпіонат Тернопільської області спінінг- човен 22.06.2013.
Вітаю всіх!!! 22.06.2013р. відбувся чемпіонат Тернопільської обл. з ловлі хижої риби з човна. В цих змаганнях прийняло участь 17 команд. Наша команда “Favorite Захід” у складі Єфименко О. і Мудрей Руслан також прийняла участь. Чемпіонат був проведений на міському озері і проходив в два тури тривалістю 4 години кожен. Водойма не була поділена на зони і тому в розпорядженні учасників була дуже велика акваторія з дуже різноманітним рельєфом дна. Глибини коливалися від 2-х до майже 10 м., хоча казали, що є і більша глибина. Водна рослинність була представлена в основному заростями лілій, і невеликою кількістю трави на отмілях і в місці старту. Риба на яку можна було розраховувати в основному це окунь, а також судак і щука.
7:00 старт першого туру. Ми зразу пливемо під протилежний берег, вздовж якого щільні зарості лілій. Пробуємо спочатку не великі наживки( REINS AJI MEAT, REINS FAT G-TAIL GRUB 2”,JACKALL MICRO FLICK2,5”, REINS ROCKVIBE SHAD 2”, REINS AJI ADDER BUBBLE), для того щоб зловити 20 лімітних окунів. Нажаль риба не дуже активна, багато сходів. Ловимо з Русланом 2 окуні і 4 незалікові судачки, міняємо пару точок і нарешті знаходимо більш активну рибу, а точніше підбираємо проводку. Сходів стає менше. Ловимо ще 11 окунів і робимо помилку в тактиці. Не доловивши до ліміту в 20 риб, піднімаємо якорь і пливемо шукати крупнішого окуня. В кінці першого туру розумієм що треба було лишатися на точці, бо в погоні за більшою рибою так і лишаємося з 13 хвостами. Я зловив ще на REINS AJI ADDER BUBBLE два йоржика, але звичайно вони в залік не йдуть. Після зважування ми на сьомому місці. Команда з м. Теребовля ТОФРС взяла судака на 1740г., як потім виявилося , це була найбільша риба змагань.
Після обіду
, ми з напарником обговорюємо тактику на 2-й тур, щоб постаратися уникнути грубих помилок. Побачивши, що окунь ганяє малька під берегом в місці старту, вирішуємо зразу далеко не плисти. Старт. Відпливаємо на 30м. від берега і кидаємо якорь. Руслан ловить одного йоржика, а у мене один тичок, і тишина. Міняємо пару точок і нарешті знаходимо рибу. Ставимо лодку трошки по ”молдаванськи” на самому звалі з 3,5 на 9м. Але як виявилося пізніше місце вибрали вдало. На 3,5 м. глибині ми знайшли ділянки вкриті ракушняком де і трималася риба. Ловили все на ту їстівну резину REINS і JACKALL . Після того як зловили більше 20-ти хвостів, вирішили не міняти точку, а за рахунок збільшення розміру наживки, зловити щось крупніше. Руслан поставив REINS G-TAIL SATURN 3,5”, а я REINS BUBBLING SHAKER. Через 10 хвилин у напарника покльовка і я розкладаю підсак. Після напруженої боротьби на ул. лайтову снасть спінінг Favorite Exclusive Руслан заводить гарного судака в підсак. Дзвінок до суддів. Зважування, і вага показує 1204г. Після судака ловимо ще пару крупніших окунів, і нарешті мені сідає трофей. Але після недовготривалої боротьби прикрий схід. І нарешті закінчення другого туру. Зважування. Наші найбільші 20 окунів затягнули майже 1300г. Другий тур ми перші. Команда з Теребовлі і в 2-му турі взяла залікового судака і вони стають переможцями. В напруженій боротьбі ми завоювали 3-е місце.
Дякую всім спортсменам за напружену, чесну і цікаву боротьбу. Організаторам за класні змагання. Суддям за оперативне і чесне суддівство. Всі екземпляри судака були відпущені живими в рідну стихію. А також особлива подяка компанії “ІБІС” за спонсорську підтримку нашої команди “Favorite Захід”. До зустрічі на змаганнях!!!